Audi RS6 Avant 2022 di Malaysia kini dijual pada harga RM1.082 juta, dapat kelengkapan tambahan, 600 PS

0 Comments

harga toyota bandung

Turut menyertai kemas kini pada model Audi selepas pengedaran rasmi jenama itu di Malaysia diambil alih oleh PHS Automotive adalah RS6 Avant. Ia kini dijual pada harga RM1,082.402, dan menunjukkan peningkatan sekitar RM115k berbanding harga RM967,309 sewaktu pengecualian cukai diberi (berakhir 30 Jun lalu).

Melihat kepada senarai kelengkapan, kebanyakannya masih lagi sama tetapi terdapat beberapa perubahan seperti pelindung cermin sisi yang dibuat daripada gentian karbon (sebelum ini cuma dicat hitam), dan ia menjadi pelengkap kepada kemasan karbon lain serta lencana yang berwarna hitam.

Kemudiannya, sistem bunyi Bang & Olufsen yang sebelum ini disediakan sebagai pilihan tambahan kini diberikan terus secara standard, dan ia disambungkan kepada sistem infotainmen MMI Navigation Plus dengan MMI Touch. Rim masih lagi unit 22 inci manakala lampu adalah unit LED HD Matrix.

Untuk sistem bantuan pemandu pula, RS6 Avant kini didatangkan dengan Adaptive Cruise Control, untuk menggantikan sistem pasif sebelum ini. Lane Change Assist pula nampaknya telah dikeluarkan, dan diganti dengan Lane Change Warning sementara Lane Departure Warning dan Audi Pre Sense hadapan dan belakang masih lagi ada.

RS6 Avant pasaran Malaysia ini masih lagi mengekalkan enjin petrol V8 4.0 liter twin turbo, bersama tranmsisi automatik lapan kelajuan serta sistem pacuan semua roda Quattro, mampu menghasilkan kuasa sehingga 600 PS (591 hp) dari 6,000 hingga 6,250 rpm dan tork 800 Nm dari 2,050 hingga 4,500 rpm.

Prestasinya juga tidak berubah, dengan mampu melakukan pecutan 0-100 km/j dalam masa 3.6 saat dan mencapai kelajuan maksimum 280 km/j. Turut membantu prestasi kenderaan ini adalah sistem ekzos sport RS, stereng progresif, suspensi sport RS dengan Dynamic Ride Control serta Audi Drive Select.

Promo toyota bandung