Geely Radar RD6 – bahagian dalam pikap EV didedah

0 Comments

harga toyota bandung

Pertengahan bulan lalu, Geely telah memperkenalkan trak pikap elektrik RD6 yang diletakkan di bawah jenama sub baru mereka Radar Auto. Jenama ini akan memberi fokus lebih kepada kenderaan elektrik penuh (EV) gaya hidup outdoor, dan produk pertamanya adalah RD6 ini.

Sebelum ini, hanya bahagian luar trak pikap elektrik itu ditunjuk, tetapi sekarang melalui set gambar yang disiarkan melalui akaun Twitter pegawai perhubungan Geely, Ash, kita dapat melihat pula bahagian dalam terutamanya kokpit.

Bagi yang bermata tajam, anda pasti dapat melihat rekaan papan pemuka ini nampak familiar. Ini adalah kerana ia sama seperti SUV Haoyue VX11 (juga dikenali sebagai Okavango), termasuklah rekaan stereng, skrin infotainmen dan instrumen serta corong pendingin hawa.

Panel pintu dan konsol tengah juga sama, tetapi tombol gear trak pikap ini menggunakan bentuk petak melintang, berbanding menegak pada Haoyue. Stereng model di dalam gambar ini masih lagi berada di sebelah kiri (untuk negara asalnya), sementara tempat duduk pula dibalut dengan kemasan warna hitam, sama seperti kebanyakan bahagian lain.

Dibina atas platform Sustainable Experience Architecture (SEA) Geely, RD6 akan ditawarkan dalam tetapan satu motor dan dua motor. Laporan sebelum ini menyatakan bahawa jarak geraknya boleh pergi sehingga 600 km, bergantung kepada pakej bateri, manakala kuasa pula boleh pergi antara 200 hp hingga 400 hp.

Promo toyota bandung