Touch n Go eWallet kini boleh bayar teksi di S’pura

0 Comments

harga toyota bandung

Jika anda berkunjung ke Singapura, anda kini boleh membayar tambang teksi yang dikendalikan oleh ComfortDelGro, dengan menggunakan Touch n Go eWallet. Ia adalah hasil kerjasama dengan Alipay+, yang merupakan pembayaran digital rentas sempadan global dan penyelesaian pemasaran yang dikendalikan oleh Ant Group.

“Ini adalah permulaan untuk memgembangkan perkhidmatan pembayaran kami ke Singapura. ComfortDelGro ialah pengendali rangkaian teksi terbesar di Singapura, mengendalikan kira-kira 9,000 teksi di seluruh bandar. Kami melihat ini sebagai peristiwa penting untuk mengembangkan kaedah pembayaran kami ke Singapura dan kami amat berbesar hati kerana dapat membawa pengguna kami menikmati kemudahan tambahan ini,” kata Alan Ni, Ketua Pegawai Eksekutif TNG Digital.

Tambah beliau, “Selepas sempadan negara dibuka semula dan perjalanan antarabangsa juga boleh dilakukan, saya jangka pengguna kami bakal menikmati penggunaan eWallet secara lebih meluas memandangkan kini ia turut diterima di Singapura, dengan cara yang sama mereka menggunakannya di Malaysia. Kami juga akan terus mengembangkan lagi rangkaian ini pada masa akan datang.”

TnG berkata, dalam tempoh pra-Covid, lebih 350,000 pengguna merentasi Malaysia dan Singapura setiap hari menggunakan Tambak Johor, dan kerjasama dengan Alipay+ dilihat tepat pada masanya.

Terkini, ada promosi khas turut dianjurkan buat pengguna Touch n Go eWallet. Bermula kini sehingga 25 Jun ini, pengguna layak mendapat diskaun (RM4 hingga RM6) bila menggunakan teksi ComfortDelGro dan membayar tambang dengan menggunakan eWallet. Diskaun diberikan adalah berbeza setiap minggu dan dihadkan untuk 300 transaksi pertama setiap hari.

Promo toyota bandung